06-1919.2373 copy@josienfrinking.nl
Selecteer een pagina

De schoonheid van het moeras – Op zondag heb ik een reflectiedag. Dan kijk ik wat ik die week gedaan heb. Hoe het gaat. Waar ik tevreden over ben. Hoe ik mij voel. Dan sta ik stil bij de groei die ik heb doorgemaakt. Het is een heerlijk moment. Ik kan het van harte aanbevelen.

Mijn gedachten gingen naar afgelopen jaar…

Ik krijg wel eens bewondering voor het moeras waar ik doorheen heb geploeterd. Een jaar geleden stond ik nog vol pijn. Met een broer minder. Vol zelfmedelijden. Een lege bankrekening. Mijn slachtoffer zijn te ‘ownen’. Weinig zelfvertrouwen. Een hoofd vol onrust en ruis. Niet wetende wat ik in Godsnaam moest doen. Het enige wat ik kon doen was vertrouwen. Want ik wist: ik ga ergens doorheen. Ik heb iets te leren. Maar alles komt goed.

Van het padje af

Ik was van m’n pad afgedwaald. Het contact met mezelf kwijt. Had tijd nodig. Zelf-liefde. Een vriendin stuurde mij naar het uitzendbureau. Ga stom werk doen, zei ze. Maar doe iets. Ik. Krachtige Josien. De ondernemer. De wereldreiziger. De wijze vrouw. Getalenteerd. Kreeg een kutbaantje. Het voelde mensonterend, maar ik besloot dankbaar te zijn. Voor mij zou het tijdelijk zijn. Voor mijn nieuwe collega’s was dit hun werk. Hun realiteit. Zij zouden voor de rest van hun werkzame leven dit blijven doen.

Ik besloot dat als ik het toch deed, ik iedere handeling met liefde zou doen. Ieder doosje dat ik vouwde. Ieder bed dat ik opmaakte. Heel bewust in het moment. Zelf-therapie. Het werd een prachtig proces. Waar ik van genoot.

Niets voelt zo goed als nederigheid

Het heeft een nog diepere laag van nederigheid aangeboord. Een kledingwinkel op Schiphol bood mij de mogelijkheid om mijn talenspier te trainen. Een dynamische, drukke, soms hectische omgeving. Ik veerde mee. Zodra ik Schiphol binnenstapte, zegende ik iedereen. Net als de Dalai Lama. Verspreidde ik mijn liefde. Dit maakte dat al die indrukken mij niet raakte. Liefde is sterker. Altijd.

Zonder dat ik het wist, was ik allang weer ‘in control’.

Doordat ik een aantal weken kon blijven, ging ik me beter kleden. Beter voor mezelf zorgen. Verzorgd. Ook trainde ik mijn salesspier. Ik dook met klanten de paskamer in. Adviseerde. Trok kledingrekken leeg. Stelde setjes samen. En gaf ze dat laatste duwtje: Koop nou maar; daar krijg je geen spijt van.

Ik zag mezelf sterker worden

Het is nog geen jaar later. Zes, zeven maanden. Op reflectiedagen ga ik nog wel eens naar het moeras. Mijn zaadjes zijn uitgegroeid in de mooiste, meest zeldzame bloemen. Die ik koester. Bewonder. Mijn hart gloeit.

Wil jij ook je hart laten gloeien? Reflecteren? Terugkijken op het prachtige proces waar je doorheen gaat. Wat we simpelweg: het leven noemen? Of sta je aan het begin? Er middenin? Ik heb een hele fijne, goede en helende oplossing voor je.

Maak geen strijd met jezelf maar omarm jezelf. Inclusief je pijn, je oordelen en je tekortkomingen. Je hebt een nieuwe kans gekregen. Om iets over te doen. Je hebt je levenslessen nog niet geleerd. Maar wil je het deze keer goed doen?  Je levenslessen wel leren? Verder met je leven en gelukkig en succesvol zijn? Doe mee met de 7 Spirituele Wetten van Succes.

Dit is een online cursus van 7 weken. Start 4 keer per jaar. Kijk voor meer informatie op De 7 Spirituele Wetten van Succes.