06-1919.2373 copy@josienfrinking.nl
Selecteer een pagina

Oei wat een groei! Van eenpitter naar bedrijf – Als eenpitter draait je business natuurlijk om jou. En dat is heerlijk. Alle keuzes, beslissingen neem je zelf. Je bent de directeur en de koffiejuffrouw. Laat beginnen? Avondje doorwerken? Jouw toco. Jij bepaalt. Maar een eenpitter maakt je economisch gezien ook kwetsbaar.

Eenpitter of bedrijfspotential?

Bedrijven zijn over het algemeen minder kwetsbaar. In deze context is een bedrijf, naar mijn definitie, een op zichzelf staande entiteit dat dus zelfstandig, zelfs (tijdelijk) zonder jou, gewoon kan draaien. Groeien. Geld genereert.

De meeste mensen worden ondernemer omdat ze graag meer vrijheid willen. En werken zich vervolgens een slag in de ronte. Doen hun eigen administratie. Tal van klusjes die geen ondernemersvaardigheid behoeft. Wanneer je een topfotograaf bent, dan gaat het meeste tijd in de fotobewerking zitten. Huur je hier een bekwame assistent voor in, dan komt er zeeën tijd voor jou vrij. Voor opdrachten. Creativiteit. Voor leuke projecten. Voor groei.

Echt ondernemerschap!

Maar niet iedereen is goed in groeien. In delegeren. Overdragen. Uitbesteden. Toch kan delegeren een eerste stap naar echt ondernemerschap zijn. En je enorm veel tijd, geld en energie besparen.

Delegeren kan zijn: Je handmatige Excel boekhouding gaan automatiseren. Waardoor de computer of het internet voor 90% het werk voor je doet. Dit kan al voor 13 euro per maand. Met een geautomatiseerd online boekhoudpakket. Geweldig eenvoudig om mee te werken.

Focus jij op je ondernemersvaardigheden?

Delegeren kan zijn naar een vrijwel papierloos bedrijf of werkplek overstappen. Om idealistische milieu redenen. Om niet langer afgeleid te zijn door papieren rotzooi. Om in de Cloud te werken. Overal ter wereld toegang tot je bedrijf te hebben. Brand geen macht geven. Papierloos werken scheelt enorm veel tijd en geld. Wederom, bestaande techniek voor je laten werken.

Delegeren is ook de linnenstrijk van je Bed & Breakfast uitbesteden. De boel zodanig structureren dat je die tijd aan je onderneming kan besteden. Kan netwerken. Een marketingplan kan uitwerken. Naar dat geweldige evenement kan gaan. Of je dochter meenemen naar de dierentuin. Beddengoed strijken is natuurlijk onderdeel van een B&B runnen. Maar het is geen ondernemersvaardigheid.

Inzicht, overzicht, structuur aanbrengen dus

Delegeren is leiding nemen en leiding geven. Ook aan jezelf. Keuzes maken. Prioriteiten stellen. Tijd maken. Het is eerst inzicht en overzicht creëren. En dan resultaatgericht gaan werken.

Samenwerking, uitbesteden en delegeren is essentieel wanneer je van je onderneming een zelfsturend bedrijf wilt maken.

Zelfsturend? Is dat zoiets als de automatische piloot?

Een zelfsturend bedrijf waar jij niet alle dagen in aanwezig hoeft te zijn om te blijven draaien. Waarin je niet op uurtje factuurtje basis werkt. Waarin je kan opschalen. Ook op een andere plek, in het buitenland, aan de andere kant van de wereld kan werken. Spreekwoordelijke poppetjes in kan huren. En ook, wanneer poppetje A omvalt, poppetje B het over kan nemen. Dat is de essentie van structuur. Sturing geven.

Ben jij zo’n high business potential?

Maar vaak zijn we te bescheiden. En onzeker. Denken we dat we zelf alles beter weten. Kunnen. En dus doen. Begrijpelijk, maar niet heel slim als je grote verlangen en ambitie, groei en onafhankelijkheid is.

Wil jij groeien? Van eenpitter naar bedrijf? Heb je de ambitie, potentieel, visie en lust om te investeren in jezelf? In je bedrijf? Ben je coachbaar? Sta je open om te leren? Dan is mijn programma: Van eenpitter naar bedrijf, wellicht een goede keus om concrete, bewuste en strategische stappen te maken. Misschien zit in jouw business ook wel een bedrijf.

Meer weten? Neem contact met mij op. Ik vertel je graag hoe ik jou van eenpitter naar bedrijf kan helpen. Pak je potentieel. Laat je Business Groeien!